Què tries ser?

Què tries ser?

Hi havia una vegada la filla d'un vell hortelà que es queixava constantment sobre la seva vida i sobre el difícil que li resultava anar avançant. Estava cansada de lluitar i no tenia ganes de res; quan un problema es solucionava un altre nou apareixia i això li feia resignar-se i sentir-se vençuda. L'hortolà li va demanar a la seva filla que s'acostés a la cuina de la seva cabana i que prengués seient.

Després, va omplir tres pots amb aigua i els va col·locar sobre foc. Quan l'aigua va començar a bullir, va col·locar, en un pot, una pastanaga, en un altre un ou i en l'últim va abocar uns grans de cafè. Els va deixar bullir sense dir paraula mentre la seva filla esperava impacientment sense comprendre què era el que el seu pare feia. Als vint minuts el pare va apagar el foc. Va treure les pastanagues i les va col·locar en un bol. Va treure els ous i els va col·locar en un altre plat. Finalment, va colar el cafè.

Va mirar a la seva filla i li va dir: "Què veus?". "Pastanagues, ous i cafè", va ser la seva resposta. La va fer acostar i li va demanar que toqués les pastanagues. Ella ho va fer i va notar que estaven toves. Després li va demanar que prengués un ou i el trenqués. Li va treure la closca i va observar l'ou dur. Després li va demanar que provés el cafè. Ella va somriure mentre gaudia de la seva dolça aroma. Humilment la filla va preguntar:  

"Què vol dir això, pare?" Ell li va explicar que els tres elements s'havien enfrontat la mateixa adversitat: aigua bullint. Però havien reaccionat en forma molt diferent. La pastanaga va arribar a l'aigua forta, dura; però després de passar per la prova s'havia tornat dèbil, fàcil de desfer. L'ou havia arribat a l'aigua fràgil, la closca fina protegia el seu interior líquid; però després d'estar en aigua bullint, el seu interior s'havia endurit. El cafè però era únic; després d'estar en aigua bullint, havia canviat l'aigua.  

"Quin ets tu?", Li va preguntar a la seva filla. "Quan els problemes truquen a la porta, Com respons ?:

"Ets una pastanaga que sembla forta però que quan l'adversitat i el dolor et toquen, et tornes dèbil i perds la teva fortalesa?". "Ets un ou, que comença amb un cor mal·leable? ¿Posseïes un esperit fluid, però després d'una mort, una separació, o un acomiadament, t'has tornat dura i rígida? Per fora ets igual però, ¿com t'has transformat per dins? ".

"¿O ets com el cafè? El cafè canvia l'aigua, l'element que li feia mal. Quan l'aigua arriba al punt d'ebullició el cafè aconsegueix el seu millor sabor. Si ets com el gra de cafè, quan les coses es posen pitjor tu reacciones millor i fas que les coses al teu voltant millorin ".

I tu, Quin dels tres ets? "  

REFLEXIÓ: A la vida ens enfrontem a circumstàncies que no podem canviar. Però tenim l'opció de decidir com afrontar-les.

</p<!--

Image
About
World's leading management consulting firms, where bold thinking, inspired people and a passion for results come together for extraordinary impact.
Subscribe