L’Atenció Plena enfocada als fills

L’Atenció Plena enfocada als fills

Fer atenció plena quan estem amb els nostres fills ens permet adonar-nos de la manca d’integració i veure què necessita el nen en aquest moment. Darrere les seves paraules i el seu comportament hi ha un autèntic motiu del qual ells mateixos no en són conscients. Quan fem atenció plena no jutgem les reaccions dels nens, les veiem i això ens permet reaccionar de manera adequada, responent a les necessitats del nen. En aquest moment serem uns pares eficaços que ens orientarem cap a possibles solucions, donant el suport que en aquest moment necessita el nostre fill.

L’atenció Plena als fills no té que veure amb la quantitat de temps que passem amb ells, sinó amb la qualitat del temps que els hi oferim.

Com a pares estem programats per a protegir els fills però en realitat no és possible, els nens tindran pors, es faran mal, s’enfrontaran a problemes,… No cal intentar estalviar-els-hi les dificultats inevitables de la vida, els hem d’ensenyar a aprendre d’elles.

A mida que els nens creixen, els seus cervells reflecteixen els cervells dels seus pares. Així doncs el creixement personal dels pares o la seva absència, incideix en el cervell del nen. A mida que els pares són més conscients, emocionalment més estables , els fills en recullen els fruits. Això significa que cuidar la teva ment i el teu cervell és un dels millors regals de generositat i amor que pots oferir als teus fills.

Practicar l’atenció Plena és un regal per a tu i per als teus fills.

 

 

Image
About
World's leading management consulting firms, where bold thinking, inspired people and a passion for results come together for extraordinary impact.
Subscribe